HTML

Pratite nas:
Novosti

Završen prekogranični edukativni program u Podgorici pod nazivom “Posmatranje ptica kao potencijalni faktor u razvoju turizma”

 

04.04.2022 08:57
Slika
 
Nedavno završen prekogranični edukativni program u Podgorici pod nazivom “Posmatranje ptica kao potencijalni faktor u razvoju turizma” imao je za cilj unapređenje kapaciteta u upravljanju destinacijama i sistema osiguranja kvaliteta.
Sam program je koncipiran tako da učesnicima omogući bolje razumijevanje koncepta posmatranja ptica, potrebne opreme i literature, održivog razvoja turističke destinacije sa naglaskom na selektivni turizam, obrazovnog potencijala, načina promocije ove aktivnosti i uloge posmatranja ptica u zaštiti životne sredine.
Polaznici su bili predstavnici različitih partnerskih institucija uključenih u oblasti turističke djelatnosti, kao i predstavnici pružalaca usluga iz sve tri zemlje uključene u sprovođenje PA.CON projekta.
Edukaciju realizuje Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore, zahvaljujući predavačima iz Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije u okviru Interreg IPA CBC Croatia Bosnia and Herzegovina Montenegro 2014 2020 i sufinansiran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.
Igor Stojovic, CZIP, Tomas Bingas Udruženje za razvoj NERDA, Dejana Stjepčević Turistička organizacija Tivat
0 0