HTML

Pratite nas:
Novosti

Zajednička prekogranična edukacija “Osnove komunikacije i marketing u sektoru turizma”

 

31.10.2023 16:44
Slika
 
Zajednička prekogranična edukacija “Osnove komunikacije i marketing u sektoru turizma” bit će održana od 01-03. novembra 2023. godine u hotelu “Salis” u Tuzli (ul. Soli br 4-Tuzla). 
Edukacija će okupiti ključne turističke organizacije/zajednice, predstavnike uslužnih djelatnosti u turizmu te predstavnike udruženja/asocijacija koje rade na promociji turističkih potencijala Tuzlanskog kantona i regije zapadne Srbije kojima će ovo biti prilika za sticanje novih znanja i vještina u marketingu/promociji turističkih proizvoda te vještina komunikacije i prezentacije turističkih destinacija. Istovremeno, edukacija će služiti kao platforma za umrežavanje i razmjenu iskustava među polaznicima s ciljem dalje promocije i unaprjeđenja zajedničke prekogranične turističke ponude u ciljanim područjima.
Zajednička prekogranična edukacija jedna je od aktivnosti projekta “Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u svrhu poboljšanja kvaliteta turističkih proizvoda – Open-Air Everywhere!”, kojeg zajednički implementiraju Udruženje za razvoj NERDA, Grad Tuzla, Turistička zajednica grada Tuzle i Turistička organizacija regije Zapadna Srbija. Projekt je finansiran u okviru trećeg poziva Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014. – 2020. (IPA II) koji sufinancira Evropska unija. Ukupna vrijednost projekta je 394.082,03 EUR uz sufinansiranje Europske unije od 84,87% (334.457,42 EUR) i 15,13% (59.624,61 EUR) doprinosa partnera na projektu. Ugovor o sufinansiranju od strane Evropske unije potpisan je s Ministarstvom finansija Republike Srbije – Odjelom za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane Evropske unije.
Projekt će doprinijeti poboljšanju turističkih mjesta i usluga u prekograničnom području stvaranjem jedinstvene ponude rekreacijskog turizma na otvorenom, čime će se poboljšati sposobnost sektora turizma u zapadnoj Srbiji i Tuzlanskom kantonu da privuče veći broj turista i posjetitelja. Projektne aktivnosti snažno će doprinijeti umrežavanju ključnih aktera iz turističkog sektora ali i identificiranju potencijala za buduću promociju zajedničkih turističkih proizvoda u obje regije.
0 0