HTML

Pratite nas:
Novosti

U sklopu specijalizirane edukacije za osiguranje kvaliteta u oblasti posmatranja ptica održano više radionica u periodu mart-april 2022. godine

 

20.04.2022 08:13
Slika
 
U sklopu specijalizirane edukacije za osiguranje kvaliteta u oblasti posmatranja ptica u periodu mart-april 2022. godine održane su dvije 3-dnevne radionice u Hutovom blatu i Livanjskom polju te jednodnevni posjet lokalitetu Vrelo Bosne.

Pod stručnim vodstvom eksperata iz Udruženja “Naše ptice” Sarajevo, 20 učesnika imalo je priliku saznati više o temama migracija ptica i njihovog praćenja dok se praktični rad fokusirao na determinaciju vrsta ptica te njihovo prstenovanje. Praktični dio edukacije koji se odnosi na posmatranje ptica bit će nastavljen kroz niz posjeta lokalitetima od značaja za ptice u Bosni i Hercegovini.

Specijalizovana obuka za osiguranje kvaliteta u vezi sa posmatranjem ptica ima za cilj izgradnju vještina i znanja polaznika u oblasti posmatranja, istraživanja i zaštite ptica, a realizuje se u okviru Interreg Interreg IPA CBC Croatia Bosnia and Herzegovina Montenegro 2014 2020 i sufinansiran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.

Fotografije: Amira Kavgić
0 0