HTML

Pratite nas:
Novosti

Realizacija projekta „Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u svrhu unapređenja kvaliteta turističkog proizvoda – Open Air Everywhere“ počela je danas i trajati će 18 mjeseci.

 

20.09.2023 14:48
Slika
 
Projekat, čija je početna konferencija danas održana u Užicu „Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u svrhu unapređenja kvaliteta turističkog proizvoda – Open Air Everywhere“, kojeg realizuju Udruženje za razvoj NERDA, Grad Tuzla, Turistička zajednica grada Tuzle i Turistička organizacija regije Zapadne Srbije. Projekat će doprinijeti unapređenju turističkih proizvoda i usluga u prekograničnom području kroz unapređenje turističke infrastrukture, izgradnju kapaciteta i umrežavanje pružalaca usluga u turizmu, kao i promociju novih turističkih usluga. Finansiranje i realizacija projekta odvija se u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina iz Instrumenta pretpristupne pomoći Evropske unije (IPAII ). Ukupna vrijednost je 394.082,03 eura od čega Evropska unija sufinansira 84.87% vrijednosti, odnosno 334.457,42 eura, dok će preostali dio sredstava obezbijediti partneri na projektu.
Kroz ovaj projekat biće opremljen i dograđen rekreativni park na otvorenom na lokalitetu Ilinčica u Tuzli. U turističkoj regiji Zapadna Srbija biće uspostavljeno devet eko-kamping zona koje podrazumijevaju odmorišta, eko kampove i sadržaje za najmlađe. Radiće se na izgradnji kapaciteta turističkih aktera za razvoj i promociju koncepta turizma na otvorenom i biće organizovane obuke za upravljanje novim sadržajima pružaocima turističkih usluga. U okviru web stranica projektnih partnera biće urađene aplikacije za promociju pratećih usluga na obje destinacije. Nove turističke usluge biće promovisane putem organizacije niza promotivnih događaja i distribucije promo materijala, biće postavljena turistička signalizacija i obilježene novouspostavljene lokacije, a realizaciju projektnih aktivnosti pratiti će PR i marketinška kampanja, tokom trajanja čitavog projekta.

Pristutnim su se obratili Martin Klauke, šef sektora II operacije Delegacije Evropske unije u Srbiji, Dunja Đenić, pomoćnica ministra turizma i omladine Republike Srbije, Zijad Lugović, gradonačelnik Tuzle, Lejla Hasić direktorica Udruženja za razvoj NERDA, Miroslav Rađen, direktor TO regije Zapadna Srbija i Dr. Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica.0 0