HTML

Pratite nas:
Novosti

Održana trodnevna obuka o osnovama komunikacijskih i prezentacijskih vještina u sektoru turizma u okviru projekta „Open-Air Everywhere“

 

06.11.2023 14:18
Slika
 
U Tuzli je od 1. do 3. novembra 2023. godine održana trodnevna obuka o osnovama komunikacijskih i prezentacijskih vještina u sektoru turizma. Obuka je dio projekta „Open-Air Everywhere“ – Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u svrhu unaprjeđenja kvaliteta turističkog proizvoda. U ime gradske uprave, kao jednog od partnera u realizaciji projekta, prisutne je pozdravio gradonačelnik Tuzle, gospodin Zijad Lugavić, koji je istakao značaj prekogranične saradnje za obje zemlje i opredijeljenost Grada Tuzla za učešće u sličnim inicijativama u budućnosti.
Trening je okupio 20 predstavnika ključnih aktera u sektoru turizmu iz Tuzlanskog kantona i regije zapadne Srbije, uključujući turističke organizacije/zajednice, pružaoce usluga i nevladine organizacije koje rade u sektoru turizma. Kroz teoretsku i praktičnu vježbu učesnici edukacije su imali priliku unaprijediti osnovne vještine vezane uz komunikaciju i prezentaciju s fokusom na vođenje turističke grupe, komunikaciju s posjetiteljima, rad s određenim grupama posjetitelja te rad s različitim dobnim skupinama. Učesnici edukacije također su upoznati s osnovnim marketinškim tehnikama i alatima, uključujući digitalne platforme, koje se koriste u promociji turističkih destinacija.
Stečena znanja u komunikaciji/animaciji turista i posjetitelja ojačat će perspektive za planiranje i realizaciju održivih turističkih aktivnosti te omogućiti učinkovitu razmjenu iskustava i praksi u promociji zajedničke turističke ponude. Ova obuka je dobar primjer kako zajednički napori prekogranične saradnje, uz podršku Europske unije, mogu uticati na unaprjeđenje nivoa znanja i kompetencija ključnih aktera u sektoru turizma što će rezultirati koristima za lokalne zajednice kroz povećanje aktivnosti povezanih s turizmom.
Projekt je finansiran u okviru trećeg poziva Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014. – 2020. (IPA II) koji sufinancira Evropska unija. Ukupna vrijednost projekta je 394.082,03 EUR uz sufinansiranje Europske unije od 84,87% (334.457,42 EUR) i 15,13% (59.624,61 EUR) doprinosa partnera na projektu. Ugovor o sufinansiranju od strane Evropske unije potpisan je s Ministarstvom finansija Republike Srbije – Odjelom za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih od strane Evropske unije
0 0