HTML

Pratite nas:
Novosti

Održana prva transnacionalna međusektorska radionica u okviru projekta “Back on Track”

 

prije 3 sedmice
Slika
 

Udruženje za razvoj NERDA  je 19.06.2024. godine putem Zoom platforme učestvovalo na prvoj transnacionalna međusektorskoj radionici ključnih stakeholder-a pod nazivom „Otključavanje potencijala NEET-a”. 

Tokom gotovo dvosatnog programa koji je moderirala i organizovala PRIZMA – Fondacija za unapređenje mogućnosti zapošljavanja iz Slovenije u saradnji s projektnim partnerima projekta „Back on Track“, okupila se grupa od 48 učesnika, koji su tom prilikom upoznati sa projektom i mogućnostima za saradnju. 

Prva radionica pokrivala je tri teme, koje su se odnosile na iskorištavanje tehnologije za NEET angažmane, prevazilaženje digitalnih barijera i načinima kako motivisati i angažovati NEET osobe. Učesnici su razgovarali o strategijama i rješenjima za prevazilaženje prepreka, u pristupu korištenja digitalnih alata i resursa, podsticanju digitalne inkluzije i osnaživanju među NEET osobama u zajednici. Pored toga, razgovaralo se o inovativnim pristupima za inspiraciju NEET-a ka ličnom i profesionalnom razvoju, podsticanju njihovog učešća u obrazovnim i stručnim aktivnostima i na kraju o osnaživanju o ponovnom ulasku ili napretku u radnoj snazi ili obrazovanju. Zaključeno je da se povećanjem virtuelne mobilnosti ruralnih NEET osoba, njihova integracija i privlačnost ruralnih područja može značajno poboljšati. 

 
0 0