HTML

Pratite nas:
Novosti

Članovi projektnog tima “Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u svrhu unaprijeđenja kvaliteta turističkog proizvoda- Open Air Everywhere” projekta na Sajmu turizma ITB u Berlinu

 

07.03.2024 11:20
Slika
 
Od 5. do 7. marta 2024. godine na Sajmu turizma ITB u Berlinu učestvuje šesnaest predstavnika ključnih stakeholdera, među kojim su članovi projektnog tima “Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u svrhu unaprijeđenja kvaliteta turističkog proizvoda- Open Air Everywhere” projekta iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Sajam turizma ITB (Internationale Tourismus-Börse) u Berlinu sa oko 10.000 izlagača iz više od 180 zemalja i regija jedan je od najvećih sajmova turizma na svijetu. Održava se jedom godišnje u martu i privlači izlagače i posjetitelje iz cijelog svijeta. Na sajmu se predstavljaju turističke destinacije, turističke agencije, hoteli, prevoznici, tehnološke kompanije i druge relevantne organizacije iz turističke industrije.

ITB Berlin pruža priliku za umrežavanje, poslovne pregovore, promociju novih proizvoda i usluga, kao i razmjenu iskustava i ideja. Posjetioci se mogu informisati o najnovijim trendovima u turizmu, kao i dobiti inspiraciju za putovanja i odmor. Sajam obično obuhvata različite sektore turizma, uključujući avanturistički turizam, kongresni turizam, wellness turizam, kulturni turizam, kao i tehnološka rešenja za turističku industriju.
Osim izložbenog dijela, ITB Berlin organizuje i različite seminare, panele i prezentacije, gdje stručnjaci iz turističke industrije dijele svoje znanje i iskustvo sa posjetiocima.

Sajam učesnicima iz Srbije i Bosne i Hercegovine pruža priliku da prošire svoju mrežu kontakata, sklope poslovne sporazume i steknu uvid u globalne trendove u turizmu. Ovo je iznimna prilika za promociju prekogranične saradnje u obje zemlje, te predstavljanje rezultata i aktivnosti Projekta sa fokusom na koncept turizma na otvorenom.

Učešće na ITB sajmu jedna je od aktivnosti “Novi lokaliteti za boravak na otvorenom u svrhu unaprijeđenja kvaliteta turističkog proizvoda- Open Air Everywhere” projekta, koji zajednički provode Udruženje za razvoj NERDA, Grad Tuzla, Turistička zajednica grada Tuzla i Turistička organizacija Zapadne Srbije. Projekat je finansiran u okviru trećeg poziva Programa prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014 - 2020 (IPA II) koji sufinansira Evropska unija.

https://srb-bih.org/en/key-stakeholders-from-serbia-and-bosnia-and-herzegovina-showcase-tourism-projects-at-itb-tourism-fair-in-berlin/ 
0 0